Home

Wat zijn de volgende stappen zijn voor een éérlijke stadsverwarming. 

Antwoorden op de meest gestelde vragen.

- Wat gebeurt er nu verder?

Ennatuurlijk en stichting Reeshofwarmte claimen 70 % gehaald te hebben en stoppen de rechtszaak. De door jullie, de gemeenschap (donateurs en gemeente), betaalde rechtszaak- / advocaatkosten van 50 duizend euro zijn “we” kwijt. Overigens heeft op de telling geen enkele controle plaatsgevonden.

- Wat houdt dit in?

Dit betekent dat de 7.100 huishoudens in Tilburg die het geen eerlijke “deal” vinden of niet mochten tekenen nu door deze actie van stichting Reeshofwarmte opnieuw een rechtszaak moeten beginnen.

- Gaat Neenatuurlijk.nl nog actie ondernemen?

Neenatuurlijk.nl is er van en voor de Reeshofbewoners. Door het enorme aantal reacties vinden wij van Neenatuurlijk.nl dat de strijd voor rechtvaardigheid gewoon door moet gaan. Het is echter wel een zaak van ons allemaal daarom is het belangrijk dat we samen een vuist maken tegen Ennatuurlijk. Schrijf u daarom vandaag nog in zodat wij, samen met jullie, strijden voor een eerlijke oplossing.

- Ik wil graag wat meer juridische informatie, kan dat?

Ja, mr. Luuk Demon van 073-Advocaten voert momenteel een rechtszaak tegen Ennatuurlijk over de stadsverwarming. Hij is bereid jouw vraag te beantwoorden. Je kunt je vraag aan hem per mail (demon@073advocaten.nl) of telefonisch (073-3030031stellen.

- Wat is de rol van gemeente Tilburg?

De gemeente Tilburg is volgens Ennatuurlijk.nl de grondlegger van het hele conflict. Het is daarom zéér twijfelachtig dat juist de gemeente Tilburg het Teeven-bonnetje wethouder-Berend-de-Vries-contract is kwijtgeraakt. Bovendien heeft deze wethouder ook nog een actieve rol als bemiddelaar tussen Reeshofwarmte en Ennatuurlijk gespeeld. Dit alles terwijl de rechtszaak al gedaan was en alléén nog maar op de uitspraak van de rechter wachtte.

- Kunnen we desondanks nog (financiële) steun van de gemeente Tilburg verwachten?

Momenteel ligt deze vraag bij de gemeenteraadsleden. Het ziet ernaar uit dat ook deze gemeenteraadsleden de 7.100 huishoudens in Tilburg die het geen eerlijke “deal" hebben gekregen in de kou laten staan. We houden jullie van de reacties van de gemeenteraadsleden op de hoogte.

- Kan ik nog wat doen?

Ja, samen staan we sterk. Het is daarom belangrijk dat zoveel mogelijk bewoners zich aanmelden, Like-us, deel, mail, tweet, app of wat dan ook maar zorg dat onze “vuist” zo groot mogelijk wordt.